Az Újszegedi Torna Club Komplex egészségre-nevelő és szemléletformáló programja az U12-19 és felnőtt korosztály részére

Az Újszegedi Torna Club a pályázat megvalósításával az előző években egészségnevelő és szemléletformáló programjainak folytatását tűzte ki célul integrált és szervezett formában, célirányosan az U7-U9-es korosztályt megcélozva. A megvalósult szakmai tevékenységeknek a célja az volt, hogy a korcsoport gondolatvilágát, az addigi ismereteit, valamint az érdeklődését a projekt során feldolgozott témakörökben kibővítse egy célirányos egészségnevelő és szemléletformáló programsorozat keretében. A program során elkészült a szervezeti egészségterve, amelyben a megjelölt programokkal az volt a cél, hogy egyszerre több generáció bevonásával felhívjuk a figyelmet a megfogalmazott tevékenységekre és aktivitásokra. A program során formális és nem formális nevelési foglalkozások szervezésével az egészséges életmód, a prevenciós foglalkozások, életmód és életvezetés témakörökben került sor klubfoglalkozások, egészséghetek és egészségnapok, valamint interaktív kiállítások megszervezésére a célcsoport számára. 

A programokat egy 12 alkalomból álló a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás népszerűsítését megcélző PR kampány tette teljessé.
 
A megvalósult programokról az érdeklődők bőveben az www.utcclub.hu weboldalon olvashatnak.
 
A pályázat adatai:
A pályázat címe: Az Újszegedi Torna Club Komplex Egészségre nevelő és szemléletformáló programja az U12-19 és felnőtt korosztály részére
Pályázati azonosító: TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1043
Kedvezményezett: Újszegedi Torna Club
Megvalósítási időszak: 2013.09.01.-2014.08.31.