A szervezetről

Újszegedi Torna Club története

 

1913-1969

Az egyesületet 1913-ban alakították az újszegedi rózsakertészek. A Temesvári körúton a mai Városi sportcsarnok helyén volt a pálya egészen a hatvanas évek végéig. A legnagyobb sikerét ebben az időszakban aratta a klub amikor is 1964-ben a Magyar Népköztársaság kupában (MNK) a legjobb négyig masírozott olyan ellenfeleken túljutva, mint az Újpesti Dózsa vagy a Csepel. A nagy menetelést a Honvéd csapata tudta csak megállítani.

 

1969-1991

A csapat a pálya újrahasznosítása után került a jelenlegi is otthonául szolgáló Kertész utcába. Ezen időszakban lett a hivatalos támogatója és egyben névadója is a Kenderfonó gyár. Az egyesület több szakosztállyal működött (Kézilabda, kosárlabda, természetjáró kör).

 

1991- napjainkig

Ettől a dátumtól kapta vissza a klub hivatalosan az UTC nevet, és ekkor került az egyesület élére Gidai Sándor elnök, aki felkarolta a mindössze 30 sportolóval rendelkező egyesületet és a nehéz anyagi körülmények ellenére a mai napig életben tartotta. Ma a klubban sportolók létszáma meghaladja a 400 főt.

1999-ben csatlakozott az egyesülethez az íjász szakosztály, amely mára korosztályos Európa bajnokkal és felnőtt világcsúcstartóval is büszkélkedhet.